Alleenstaande ouder: zelfrespect

Een vijftal dagen lang vind je op deze blog tips, voor hoe alleenstaande ouders zich staande kunnen houden. Aan hun kinderen besteden zij vaak veel aandacht, maar hoe komen zij zelf aan steun en support? In de praktijk blijkt, dat alleenstaande ouders dit meestal zelf moeten organiseren.

Eén van de soorten steun die wel eens vergeten wordt, is de manier waarop je eigenwaarde en zelfrespect gestimuleerd worden door je omgeving.

Tips:

Maak een lijstje van familie, vrienden en kennissen die goed zijn voor jouw zelfrespect: mensen die jouw vaardigheden erkennen, die trots op je zijn, die complimenten geven. Mensen die jou waarderen en dat ook laten merken. Zij kunnen zelfs jouw inzet en talenten bewonderen. Dit is bemoedigend en motiverend. Als je regelmatig contact met hen hebt, heb je een ‘self-esteem boosting network’, met andere woorden een netwerk waardoor je tot bloei kunt komen. Denk ook aan:

  • werk, collega’s
  • vrijwilligersorganisaties
  • religieuze groepering
  • activiteiten voor de school van de kinderen of hun hobby’s/sport
  • zelfhulpgroepen
  • internet-forums
  • counseling, maatschappelijk of pastoraal werk

Belangrijk hierbij is ook: vermijd mensen, die je omlaag trekken. Die je onzeker maken en tekortdoen. Jij bent méér waard dan betweters en afkatters.

Bron: Single Parents

Lees ook de andere onderdelen van deze reeks:

Lees ook:Alleenstaande ouder: informatie en advies
Lees ook:Alleenstaande ouders: emotionele steun
Lees ook:Support voor alleenstaande ouders
Lees ook:Alleenstaande ouders: praktische hulp.
Lees ook:Ik zoek met spoed een alleenstaande vader!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>