Hulp voor zwaardere vrouwen die niet zwanger raken

Ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad gaat vrouwen met obesitas helpen zwanger te raken. Lelystad heeft namelijk een relatief hoog percentage vrouwen dat kampt met overgewicht en overgewicht, zo weten we allemaal volgens mij wel, helpt niet mee als je een kindje wil. De vruchtbaarheidspoli van het ziekenhuis is nu dan ook uitgebreid en zal vrouwen helpen met het terugdringen van hun gewicht.Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is het voor vrouwen met overgewicht moeilijker zwanger te raken en lopen zij een groter risico op een miskraam. Bij een gewichtsverlies van 5 tot 10 procent zou de kans op een geslaagde zwangerschap al toenemen.
De stad vroeg het rijk vorig jaar nog om een extra bijdrage om iets te kunnen doen aan de ongezonde levensstijl van veel vrouwen. Als de leefstijl van de dames in Lelystad niet verbetert, sterven in de provinciehoofdstad naar verwachting 17 procent meer vrouwen dan elders in het land.

Lees ook:Overgewicht hangt samen met vroeggeboorte: groot probleem!
Lees ook:Geen vruchtbaarheidsbehandeling meer voor dikke vrouwen
Lees ook:Eet nou niet voor twee als je zwanger bent…
Lees ook:Frisdrank verkleint de kans op een zwangerschap
Lees ook:Fors minder snel zwanger bij reuma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>