Zo bescherm je je kind…als de zon ooit weer doorbreekt!

Schermafbeelding 2013-04-02 om 09.46.30Na de koude winter staan we in Nederland te springen om de eerste zonnestralen te verwelkomen. Helaas is deze warme vriend tegelijkertijd onze vijand. Blootstelling aan de zon zonder de juiste bescherming kan huidkanker veroorzaken. Door te veel zon op jonge leeftijd, heeft een kind zelfs 80% meer kans op huidkanker op latere leeftijd. De natuurlijke bescherming tegen UV-straling is bij kinderen nog niet volledig ontwikkeld en te veel zon is niet goed voor de kinderhuid. Het zoveel mogelijk vermijden van blootstelling aan de zon én een optimale bescherming tegen de zon is daarom noodzaak. Met de UV-werende kleding van Squids Sunwear kunnen kids beschermd spelen en zwemmen in de zon. Papa’s en mama’s: een zorg minder!Vorig jaar lanceerde Squids Sunwear haar eerste collectie op  de Nederlandse markt. Inmiddels is het merk verkrijgbaar bij verschillende webshops in Nederland, Duitsland en België en wordt de collectie verkocht op Aruba. Naast nieuwe kleuren voor de baby sunsuits, sunshirts en shorts, heeft Squids Sunwear de collectie uitgebreid met sunskirts. In onder andere de kleuren ‘crocodile green, red snapper en jungle red’ zijn de kids sun & summerproof.

De kleding van Squids Sunwear is UPF50+, waardoor het de hoogste protectie geeft tegen de zon. Het materiaal is dun, ademend en droogt snel, waardoor het ideaal is om veilig te spelen en te zwemmen tijdens een dagje op het strand, in het zwembad of op
de boot.

Bescherming tegen de zon is van groot belang om de kinderhuidjes te beschermen tegen de hoge UVA en UVB stralingen. Het insmeren van de lijfjes met een (te) dikke crème is echter vaak een gedoe, of kinderen rollen in het zand en komen terug als een ‘zandkroketje’ omdat de crème niet snel intrekt. Door het aantrekken van de sunshirt of sunsuit is dit probleem direct verholpen. Bij het ontwerp van de UV-werende kleding is er gelet op details. De labels zijn bijvoorbeeld geprint in de stof en de kleding heeft een hoog opstaande V-hals voor extra bescherming van de nek.

Kijk voor meer informatie op www.squidssunwear.com

Lees ook:Kinderen onder de twee in de zon laten is gevaarlijk!
Lees ook:Zonnepakje.nl: een webwinkel met een boodschap
Lees ook:Bescherm je kindje met zomerse UV-werende hoedjes
Lees ook:Wij beschermen onszelf en onze kinderen niet voldoende tegen de zon!
Lees ook:WAT? 75% van onze kinderen loopt zonnebrand op!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zo bescherm je je kind…als de zon ooit weer doorbreekt!

  1. Angelique

    Vorige zomer een UV shirtje gekocht voor mijn dochter. Van Sonpakkie, volgens mij een Nederlands merk. Super goed bevallen – makkelijk aantrekken en zo de hele dag in spelen. laat de zomer idd maar komen!

      /   Reply  / 
  2. Anna

    Vorig jaar shirts van Squids voor mijn zoons gekocht.Ook heel goed bevallen! leuke stoere collectie. Absoluut een aanrader!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>