Schoolpleinen saai! (Steun Jantje Beton!)

Bijna de helft van de Nederlandse basisschoolkinderen vindt het schoolplein maar saai. Zo’n 6 op de 10 kinderen vinden dat ze te weinig ruimte hebben om te spelen, 71 procent zou graag meedenken over de inrichting van het schoolplein, zo blijkt uit onderzoek van Jantje Beton. Mijn eigen kids zijn wel tevreden over hun schoolplein. Toch heb ik wel gedoneerd aan de Jantje Beton-actie, want op speelruimte heeft ieder kind recht natuurlijk!Jantje Beton inventariseerde de stand van zaken op Nederlandse schoolpleinen. Gemiddeld heeft ieder kind de ‘beschikking’ over 2,6 m2 schoolplein. De meeste kinderen geven aan graag op het schoolplein te spelen. Van de speelplekken in de eigen buurt wordt het schoolplein het hoogst gewaardeerd. Toch zijn de kinderen kritisch, bijna de helft noemt het plein saai, oudere kinderen zeggen dat vaker dan jongere kinderen.

Lees ook:Speeltuinen in Nederland moeten minder saai!
Lees ook:Twee op vijf kinderen vindt speelomgeving te saai
Lees ook:Nederlandse kinderen hebben veel te weinig speelruimte
Lees ook:Kinderen buiten laten spelen is een lastige opgave
Lees ook:Helft kids maakt online vrienden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>