Je kunt over autisme heen groeien…

Amerikaanse wetenschappers besluiten na een studie bij 34 kinderen en jongvolwassenen dat autisme niet noodzakelijk een levenslange stoornis is. En dat is goed nieuws voor ouders van autistische kinderen: er is hoop op genezing. “Sommige kinderen kunnen eruit groeien, en normaal functioneren in het leven”, zo staat in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Child Psychology and Psychiatry. De vraag is dan echter of de diagnose ‘autisme’ dan wel terecht was in de eerste plaats, welke rol een eventuele behandeling speelde en of de conclusie opgaat voor elk type autisme. Toch is het niet de eerste studie die dit aantoont: Andrew Zimmerman kwam een tijd geleden tot gelijkaardige conclusies. Wil je meer weten over dit onderwerp en dit onderzoek, surf dan naar dit artikel.

Lees ook:Oorzaak autisme lijkt snel te worden gevonden
Lees ook:Autisme over een jaar of tien te behandelen
Lees ook:Meer jongens dan meisjes hebben autisme
Lees ook:Autisme al bij 2-jarige peutertjes vast te stellen
Lees ook:Veel autistische kinderen ongediagnosticeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>