Kinderen eten hun groenten het liefst…zo knapperig mogelijk

Wel ja; gooi alles maar in de frituur! Kinderen eten hun groenten namelijk het liefst knapperig en zonder bruine plekjes. Ga er maar aan staan! Ook vinden ze het fijn om te kiezen vóór het eten. Dat stelt onderzoekster Gertrude Zeinstra van Wageningen University. Kinderen moeten niet zeuren en gewoon eten wat de pot schaft, stel ik voor! De onderzoekster ging op zoek naar de argumenten die voor kinderen zelf belangrijk zijn om groente te eten. Zo ontdekte ze dat kinderen het echt vies vinden als er op hun groente bruine plekjes zitten.
“Volwassen hebben waarschijnlijk geleerd dat die stukjes soms iets kunnen toevoegen, zoals smaak. Maar kinderen weten dat nog niet”, zegt Zeinstra.
“Het zogeheten mondgevoel is voor kinderen ook belangrijk. Ze waarderen knapperige groenten meer dan glibberige. Dat zou kunnen komen omdat hun tanden en kaakspieren nog in ontwikkeling zijn en ze minder controle hebben op het voedsel dat in hun mond zit.”

Lees ook:Kinderen eten wel groenten mét dipsaus
Lees ook:Kinderen krijgen veel te weinig groenten binnen
Lees ook:Koop je kids gerust om als ze geen groenten willen eten
Lees ook:Sticker als beloning bij goed eten helpt kinderen
Lees ook:Kinderen lopen verhoogd risico op kanker door te weinig fruit en groente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>