Dood peuters komt niet door vaccinatie Mexicaanse griep

De dood van twee kinderen van 2 en 3 jaar na een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is zeer waarschijnlijk niet te wijten aan het middel Pandemrix. Dat meldt het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, dat de zaken onderzocht.Een van de twee kinderen leed aan een ernstige hartafwijking. Bij het andere kind waren er al geen aanwijzingen dat het was overleden door het vaccin, maar een andere duidelijke doodsoorzaak werd niet gevonden. Er is dus geen angst voor de vaccins nodig.Lareb heeft tot nu toe geen ander meldingen binnengekregen over jonge kinderen die na de inenting met Pandemrix zijn overleden. Bij de instantie zijn tot nu toe ruim vijfduizend klachten over bijwerkingen na een prik tegen de Mexicaanse griep binnengekomen.

Lees ook:Griepprik geeft eenderde kinderen koortsklachten
Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Zwangere vrouwen hoeven dit jaar geen griepprik
Lees ook:Kinderen kunnen narcolepsie krijgen door vaccinatie
Lees ook:Kinderen zitten niet op griepprik te wachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>