Geef je kind gerust een kop koffie!

Althans, zo vindt diëtiste Carrie Ruxton. “Het is zelfs gezonder dan fruitsap”, zegt ze. Ik waag het te betwijfelen. Als het al niet goed is voor ons volwassenen, tenzij we als bedoeling hebben een paar uur langer wakker te blijven, waarom zou je het dan wel aan een kind mogen geven? What’s next? Geef je kind een glas wijn? Ik sla dit advies in de wind, maar mocht je het interessant vinden, moet je vooral verder lezen…Ruxton doet haar uitspraken naar aanleiding van haar literatuurstudie over de effecten van cafeïne. Drankjes met cafeïne in worden onterecht afgeschilderd als ongezond, beweert Ruxton. “Vooral thee heeft een goede invloed op de gezondheid.”
Ruxton analyseerde 47 gepubliceerde studies over cafeïne en kwam tot de conclusie dat 400 mg cafeïne per dag voordelen biedt voor hersenen en hart zonder neveneffecten.
Koffie, cola, thee en warme chocolademelk zorgen er elk voor dat de alertheid wordt verhoogd, het welzijn verbeterd en het kortetermijngeheugen aangescherpt.
Regelmatig thee drinken verkleint de sterftekans en de kans op een hartaanval. Bovendien verlaagt het ook de cholesterol. “Wie nooit iets drinkt met cafeïne, mist de belangrijke gezondheidseffecten”, besluit de diëtiste.

Lees ook:Veel koffie tijdens zwangerschap: hoge kans op laag geboortegewicht
Lees ook:Frisdrank verkleint de kans op een zwangerschap
Lees ook:Borstvoeding? Rustig aan met thee, koffie, chocola en frisdrank
Lees ook:25% kinderen uit groep acht drinkt energiedrankjes
Lees ook:Kinderen krijgen veel te veel cafeïne binnen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geef je kind gerust een kop koffie!

  1. Elroy

    En een tijdje geleden mochten zwagere vouwen nog geen koffie drinken want anders dan zou je baby met overgewicht te wereld worden gezet.

    Heel vreemd al die studies.

      /   Reply  / 
  2. Laura

    Ik volg het allemaal niet meer, als ik heel eerlijk ben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>