Kinderen mee laten roken, maakt ze verslaafd

Ouders die roken in het bijzijn van hun kinderen kunnen hen opzadelen met een nicotineverslaving. Dat blijkt uit Canadees onderzoek. Ik kan eht niet vaak genoeg zeggen: MAAR ROOK NIET ALS JE KINDEREN HEBT! Rook helemaal niet, zou beter zijn, maar ik kan ouders die roken in bijzijn van hun kinderen wel wat doen!Het onderzoek vroeg 1.800 kinderen tussen 10 en 12 jaar naar hun gezondheid en gedrag, waarbij ook werd gepolst naar de symptomen van een nicotineverslaving en hun blootstelling aan sigarettenrook. De symptomen zijn humeurigheid, slaapproblemen, prikkelbaar zijn en stress. Deze werden opgemerkt bij 5 procent van de kinderen die regelmatig in aanraking komen met sigarettenrook zonder ooit zelf te hebben gerookt.

Het werd wereldwijd aangenomen dat mensen die niet roken, niet verslaafd kunnen raken aan nicotine, maar dit onderzoek bewijst dus het tegendeel.

Lees ook:Meeroken zorgt voor hyperactieve kinderen en gedragsproblemen
Lees ook:Buiten roken net zo schadelijk voor kinderen als soms binnen roken
Lees ook:Veel te veel kinderen roken mee met ouders
Lees ook:Kinderen passief mee laten roken zorgt voor allergie (niet doen!)
Lees ook:Verbod op roken bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>