Winnie the Pooh maakt zijn comeback!

Er komt een nieuwe Winnie the Pooh aan! Feest! De Britse schrijver A.A. Milne schreef in de jaren twintig van de vorige eeuw twee boeken over de dikke, honingminnende knuffelbeer. De boeken zijn sindsdien in meer dan vijftig talen verschenen. Er gingen tientallen miljoenen exemplaren van over de toonbank.De boeken zijn niet alleen een echt feestje om voor te lezen aan kinderen, ook voor volwassenen is het nog leuk leesvoer.

De nabestaanden van A.A. Milne zochten na zijn overlijden in 1956 jarenlang naar een schrijver, die nieuwe verhalen van Pooh zou kunnen schrijven. Pas na een halve eeuw hebben zij een auteur gevonden die zij daartoe in staat achten.

De nieuwe verhalen van schrijver David Benedictus pakken de draad op na Het Huis in het Poeh-hoekje, waarin hoofdpersoon Christopher Robin, die Milne naar zijn eigen zoontje noemde, opgroeit en naar school gaat.

Het nieuwe boek lijkt het begin te zijn van een flinke hernieuwde interesse in de vrolijke beer. Tekenfilmstudio Disney maakte onlangs bekend ook te werken aan een nieuwe speelfilm over het geliefde personage. Die film moet medio 2011 in de bioscopen te zien zijn.

Lees ook:Winnie de Poeh terug van weggeweest
Lees ook:Boeken Geronimo Stilton echt helemaal leuk!
Lees ook:De Wilde Voetbalbende: dat lezen jongens graag!
Lees ook:Borre trakteert op 350.000 boekjes en de stem van Barry Atsma
Lees ook:Het geheime ingrediƫnt: Tof en leerzaam boek voor avontuurijke kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>