Harry Potter en de relieken van de dood nu in de winkel

Onlangs zat mijn zoontje een klein stukje van Harry Potter te kijken, maar dat heb ik snel afgezet. Bijna zeven is toch echt nog veel te jong. Laat 'm eerst maar eens de boeken gaan lezen. En zelfs daar moet ie de komende jaren maar niet mee beginnen… Toch zijn er al aardig wat echt jeugdige Potter fans. En die hadden vandaag een fijne dag, want het laatste boek in de reeks kwam, in het Nederlands uit. Harry Potter en de relieken van de dood ligt nu in de winkels.

Toen het Engelstalige boek in juli uitkwam, trok dat vooral jongvolwassenen naar de boekwinkels. Vrijdag organiseerden de boekhandels vooral activiteiten voor kinderen. Van Pottermoeheid lijkt bij de liefhebbers nog geen sprake. Het Spoorwegmuseum in Utrecht, voor de gelegenheid omgetoverd tot tovenaarsschool Zweinstein, ontving 200 kinderen en ouders om de laatste Potternacht te vieren.

De Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseerde haar eerste en tevens laatste Potternacht.

Zo'n honderd kinderen en evenzoveel ouders kwamen er spinnensnoep eten en naar een optreden van goochelaar Woody Woet kijken, aldus een woordvoerster. En natuurlijk voor hun exemplaar van Harry Potter en de relieken van de dood.

Inmiddels zijn tussen de 5 en 6 miljoen Nederlandse vertalingen van de eerste zes Harry Potterboeken over de toonbank gegaan. Van de vertaling van het laatste boek zijn 900.000 exemplaren gedrukt.

Lees ook:Schelden leren kinderen van Harry Potter
Lees ook:Bezoek filmstudio Harry Potter in Londen
Lees ook:Dochter Madonna ontwerpster voor H&M én in nieuwe Harry Potter
Lees ook:De baby die Harry Potter speelde kreeg 45 euro!
Lees ook:Verhaaltje voor het slapengaan favoriet en heel goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>