Superboek.nl laat dylectische of slechtziende kids lezen met de oortjes!

Schermafbeelding 2013-12-09 om 15.45.02‘Briefgeheim’, ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, ’De Grijze Jager’… Stuk voor stuk fantastische boeken die geen kind zou mogen missen. Daarom is er nu SUPERBOEK.NL, speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen. De populairste kinderboeken zijn GRATIS te leen via superboek.nl. Als gesproken boek of in braille. In Nederland zijn er veel kinderen met een leesbeperking. Zo zijn er zo’n 100.000 met dyslexie. Zij hebben moeite met het leestempo op school en zijn minder snel toe aan de boeken die hun klasgenoten lezen. Ook ontstaat er vaak een taalachterstand. Want wie leest, die leert. Met Superboek.nl kunnen kinderen met een leesbeperking wél hetzelfde lezen als hun vriendjes. En ook gewoon wegdromen bij een spannend, grappig of ontroerend verhaal.
De nieuwe site Superboek ontsluit een collectie van ruim 9.000 gesproken boeken. Streaming via de site en de gratis app Daisylezer (Apple). Of te leen op daisy-CD, speciaal  ontwikkeld voor deze doelgroep. Superboek is er ook voor kinderen die blind zijn of weinig zien. Voor deze kinderen zijn de 2.000 populairste boeken in braille beschikbaar.

Gratis voor kinderen met een leesbeperking

De site Superboek.nl heeft een eenvoudige opzet en is helder vormgegeven. Een speels ‘Superboek’ geeft de site een jong en herkenbaar gezicht. En de site kan zichzelf ook voorlezen! Het aanbod is verdeeld in vier leeftijdscategorieën en makkelijk vindbaar op onderwerp of titel.

Stichting Aangepast Lezen

Superboek is een initiatief van Stichting Aangepast Lezen en opgezet in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Zij willen het geschreven woord toegankelijk maken voor mensen met een leesbeperking. Literatuur, romans maar ook tijdschriften en kranten zijn beschikbaar via aangepastlezen.nl.

Lees ook:Gratis lesmateriaal basisonderwijs gebaseerd op DE Sinterklaasboeken
Lees ook:5 misvattingen over kinderen met dyslexie
Lees ook:Lezen: begrip en techniek
Lees ook:Hoe Facebook een klein jongetje aan het lezen krijgt…
Lees ook:Aaibaar rupsje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>