Wanneer stopt een kind met geloven in Sinterklaas?

Onze oudste wordt in februari acht. En onze vraag is nu: zal dit het laatste jaar zijn dat hij gelooft in de Sint, of hebben we dat jaar inmiddels achter ons liggen. Vorig jaar had hij al wat kritische vragen… Vandaag las ik een column van uber-moeder Daphne Deckers op De Telegraaf.nl.

Op de school van haar kinderen wordt de ouders verzocht de kinderen vanaf groep 5 in te lichten, omdat ze in groep 6 lootjes gaan trekken. Tja… zou ik ook niet zo blij mee zijn. Hoe gaat dat bij jullie? Geloven ze nog? Of sinds wanneer niet meer? Ik ben zo bang dat ie boos wordt als ie erachter komt… Hij komt er weer aan, de lieve Goede Sint. Tijd voor een discussie dus!

Lees ook:Lootjes trekken doe je het makkelijkst online
Lees ook:Esmée van Kampen ontvoert Sinterklaas in nieuwe Nickelodeon-serie
Lees ook:Sint Maarten: leuk of akelig ‘bedelen om snoep’?
Lees ook:Computers helemaal zo slecht niet voor kinderen
Lees ook:Kindertjes krijgen dit jaar een nieuwe Sinterklaas

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wanneer stopt een kind met geloven in Sinterklaas?

  1. Myr

    Wat sneu dat je van de school MOET vertellen hoe het zit.
    Wij hebben met alle moeders van groep 5 juist afgesproken dat ze de kinderen die niet meer geloven vragen hun mond nog even te houden om de wel-gelovers nog een jaartje te laten genieten.
    Scholen waar groep 5/6 gecombineerd zijn kunnen best zelf wat moeite doen om de kinderen van groep 6 het spel mee te laten spelen.
    We verwachten wel dat het sprookje voor 5-de groepers niet tot 5 december stand zal houden, daar zijn ze te kien voor. Als de goede man in het land is, zien ze vanzelf wel dingen die niet kloppen… Dan kan je het alsnog uitleggen.
    Maar tot die tijd: laat ze alsjeblieft nog even genieten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>