Boek voor nieuwsgierige kinderen

Waarom is de lucht blauw? Tot hoever kun je tellen? Waarom zijn alle mensen anders? Hoe groeit een plant? Waar komt de regenboog vandaan? Waarom is poep bruin?

Stel jij ook altijd van die vragen? En wat zeggen ze dan tegen je? Daarom! Of: dat kan ik niet uitleggen want dat begrijp je toch niet! Jammer, want je kunt het best begrijpen. Het zijn zelfs hele goeie vragen en het is nog beter om ze te stellen. Want hoe meer vragen je stelt, hoe meer je te weten komt en hoe meer je te weten komt, hoe meer vragen je weer kunt stellen.

En dat is nou de kinderuniversiteit. In het boek Waar komt de regenboog vandaan? vind je de antwoorden op een paar van die moeilijke vragen. Die antwoorden zijn eerder gegeven door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. In het science center NEMO hebben zij om beurten een lezing gegeven over zo’n vraag. De dingen die moeilijk uit te leggen zijn, lieten ze zien met behulp van proefjes. Die proefjes? Die kun je met dit boek gewoon thuis doen. Tekst: Bol

Het boek kost € 19,95. Auteur: Margriet van der Heijden. ISBN 90 274 3366 6.

Er zijn nog drie boeken over dit soort interessante vragen. Je kunt de boeken vinden onder de naam Kinderuniversiteit en uitgeverij Lannoo.

Lees ook:Het grote Hoe Wat Waarom boek
Lees ook:Suzanne Rethans geeft met boek antwoord op het grote ‘Waarom?’
Lees ook:Ouders vinden lastige vragen van kinderen maar…lastig!
Lees ook:O JEE ADHD! in de klas
Lees ook:Waarom-vragen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boek voor nieuwsgierige kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>