Borstvoedingsrel in Engeland

Hardop borstvoeding afkraken is iets dat je maar beter niet kan doen. Dat wordt niet geaccepteerd door wat door de flesvoeders ook wel ‘de borstvoedingsmaffia’ genoemd wordt. En als je het toch doet, kan het je, zeker als je het doet in een bekend toonaangevend babyblad voor een fikse rel zorgen. In het magazine ‘Mother & Baby’ schrijft Kathryn Blundell dat ze nooit borstvoeding gaf aan haar baby omdat ze “haar lichaam terug wou, en een glas wijn wou kunnen drinken.” “Ik wou mijn borsten ook tenminste de kans geven om op hun plaats te blijven zitten in plaats van ergens rond mijn buik te hangen”, vervolgt de schrijfster. “Mijn borsten maken deel uit van mijn seksualiteit, het zijn mijn ‘fun bags’. Als je je kleine, onschuldige baby ziet daar waar voorheen alleen je minnaar kwam, dan voelt dat een beetje griezelig aan.” Tja…daar kan ik me (wordt dit ook een rel?) eigenlijk alleen maar achter scharen…Het opvallende artikel kwam er na een ‘Breast is Best’-campagne van de Britse overheid. Die raadt aan om minstens zes maanden borstvoeding te geven, maar slechts één op honderd Britse vrouwen zou het gedurende die periode volhouden. “Ik vraag me wel ‘s af of al die andere vrouwen er net zoals ik niet van wakker liggen, of willen ze gewoon ook af en toe ‘s dronken zijn?”, schrijft Blundell nog. Na publicatie van het artikel lieten verschillende groepen hun ongenoegen blijken. Lactivist, een actiegroep rond borstvoeding, verwijt de columniste dat ze ‘bewust desinformatie verspreidt’, en een Facebookgroep met meer dan 500 leden eist verontschuldigingen van de schrijfster. Wat een gezeur weer. Laat iedereen toch in z’n waarde. Wil je borstvoeden, ga je gang en promoot het. Maar kies je voor flesvoeding mag je dat van mij net zo hard promoten. Je giet toch geen gif bij je kind naar binnen?

Lees ook:Eerste handboek over borstvoeding mét respect voor flesvoeding
Lees ook:Borstvoeding goed ter voorkoming van infecties
Lees ook:Borstvoeden; liever op een rustige plek en met bedekking van een sjaal
Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’
Lees ook:20% vrouwen zeer teleurgesteld over borstvoeding

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Borstvoedingsrel in Engeland

  1. Corset-lover

    Dat ze nooit borstvoeding gaf aan haar baby omdat ze “haar lichaam terug wou, en een glas wijn wou kunnen drinken. Kathryn Blundell beschouwd haar borsten als een stel ‘fun bags’ ?????
    Wat een ongelooflijk dom egoïstisch wijf is zij zeg . Alle organen en lichaamsdelen hebben een functie : oren om te kunnen horen , ogen om te kunnen zien , hersens om ze te gebruiken . Ook borsten hebben een functie , behalve een paar ‘fun bags’ uit sexueel oogpunt gezien . De borsten (biologisch gezien ‘n stel uiers) produceren (moeder) melk om het jong enige tijd te voeden . Biologisch, vanuit de natuur gezien behoort de mens bij zoogdieren die hun jong laten zogen uit hun uiers .
    Hoop dat zij zich , om het gewoon dierlijk te zeggen , nooit meer laat dekken !!!!!

      /   Reply  / 
    1. Lia

      Ja, maar mannen hebben ook tepels/uiers (sommige zelfs heuse borsten) en die kunnen niet borstvoeden. Ik snap je punt, maar die vlieger gaat dus niet helemaal op.

      Ik vind overigens dat Kathryn Blundell eerder borstvoeding afkraakt, dan dat ze flesvoeding promoot en ik vraag me af of haar stuk nou daadwerkelijk iets gaat bijdragen aan de (zelf)acceptatie van moeders die om wat voor reden dan ook direct voor de fles kiezen. Ik denk het niet; als moeder die zelf bij de tweede direct voor de fles heeft gekozen, herken ik weinig in haar column en positioneert ze zichzelf eerder als een leeghoofd dan iemand die een doordachte keuze heeft gemaakt.

      Volgens mij is haar column slecht een provocatie om media-aandacht voor de persoon van Kathryn Blundell zelf te genereren en dat is haar dan – positief of negatief – toch vooral gelukt.

        /   Reply  / 
  2. Corset-lover

    Mannenborsten(uiers) leveren inderdaad geen moedermelk . De natuur heeft bepaald dat vrouwelijke borsten(uiers) melk gaan produceren na een bevalling(worp) .
    Of haar column iets provocerend is , wat ik eruit opmaak : haar ‘fun bags’ maken deel uit van haar sexualiteit waar ze haar baby niet aan wil laten zogen .
    Zoals ik het las , liet ze haar borsten in het liefdesspel wel ter beschikking stellen aan haar minnaar en de baby mag er vervolgens niet aan zogen .

      /   Reply  / 
  3. Corset-lover

    In sommige gevallen kúnnen mannenborsten inderdaad melk geven , dat klopt .
    Het ging mij om dat dat het natuurlijk bepaald is dat vrouwenborsten deze functie hebben om hun kind te laten zogen . Er is immers nog nooit een baby aan borstvoeding overleden , moedermelk is de beste voeding die er is .

      /   Reply  / 
  4. prefab homes

    How are You pal, that’s a good post of yours, hope You wont mind adding your page to favorites? Thanks, have a good day!

      /   Reply  / 
  5. Rocco Barber

    This is a really great read for me, should admit that you’re among the finest bloggers I have seen. Thanks for writing this informative article Borstvoedingsrel in Engeland | Kinderspul. Keep up the nice work, I have added you to my blogroll.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>