Kinderen presteren beter op school als ze gezond eten

Kinderen worden niet alleen bagegrvet van slechte voeding, ze worden er ook niet heel veel slimmer op. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen met een gezonde eetstijl beter presteren op school dan kinderen die voornamelijk ongezonde voeding eten. Dus lijkt het je wat dat je kind later advocaat of neurochirurg wordt? Gooi dan eens wat groente en fruit op je menukaart.Wanneer kinderen zijn ze meer geneigd om te zakken voor een literatuur test wanneer ze teveel vet en zout eten en te weinig groente, fruit, vezels, proteïnes, calcium en gezonde vetten. De onderzoekers van de Canadese University of Alberta houden bij hun conclusies rekening met sociaaleconomische factoren.

Dit blijkt uit onderzoek onder 5000 Canadese leerlingen van ongeveer 10 jaar oud. De onderzoekers verzamelden gegevens over hun grootte en gewicht. Hun voedingsinname werd beoordeeld met een speciale meting, the Diet Quality Index-Internationl (DQI-I). Deze schaal loopt van 0 tot 100, hoe hoger de score, hoe beter het voedingspatroon. Kinderen met een lage DQI-I-score hadden 41 procent meer kans om te zakken voor de test, dan kinderen met een hoge score.

Met de uitkomsten willen de wetenschappers laten weten dat het belangrijk is voor scholen om te investeren in een goede voedingsvoorzieningen. Ze denken dat dit verbeteringen brengt op het dieet, de schoolprestaties en de gezondheid van leerlingen.

Lees ook:Nederlandse kinderen mogen wel iets gezonder eten!
Lees ook:Kinderen lopen verhoogd risico op kanker door te weinig fruit en groente
Lees ook:Voor 4 miljoen euro gratis fruit op basisscholen
Lees ook:Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids
Lees ook:Knorr Vie Kidz speelt handig in op onrust ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>