Voor 4 miljoen euro gratis fruit op basisscholen

1600 basisscholen krijgen volgend jaar tien weken lang gratis groente en fruit voor hun leerlingen. Dat zijn er twee keer zoveel dan eerder dit jaar. Het gratis groente en fruit is in het kader van de Schoolfruitregeling van de Europese Unie. Allemaal leuk en aardig hoor, dat de overheid onze kinderen voert, maar wordt het niet eens tijd dat we zelf met z’n allen tot het besef komen dat onze kinderen best eens een appel (liever nog iedere dag) in hun lunchtrommel meekrijgen? Kom op zeg, we willen onze kinderen toch zo gezond mogelijk houden? De leerlingen krijgen drie stuks groente of fruit per week. Het EU-Schoolfruitprogramma is bedoeld om kinderen meer groente en fruit te laten eten. Begin dit jaar deden al achthonderd basisscholen mee aan het project. Het is niet bekend hoeveel daarvan een eigen project zijn gestart om gezamenlijk groente en fruit te eten. In totaal is er voor de regeling ruim 4 miljoen euro beschikbaar, waarvan de helft door sponsoren en de andere helft door de EU wordt betaald.

Lees ook:Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids
Lees ook:Jeugd krijgt te weinig groente en fruit binnen
Lees ook:Effectief: scholen die fruit eten stimuleren
Lees ook:Knorr Vie Kidz speelt handig in op onrust ouders
Lees ook:Kinderen lopen verhoogd risico op kanker door te weinig fruit en groente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>