Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids

Iedere dag fruit; het is een hele opgave om het je kinderen binnen te laten krijgen, hoe makkelijk het ook klinkt. Kom maar eens aan met je banaan als de rest van de klas Liga eet! Maar er is een oplossing! Het gratis verstrekken van groente en fruit aan kinderen op scholen werkt en heeft een positief effect op de gezondheid van de kinderen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Nannah Tak van de VU Amsterdam.Kinderen uit alle onderzochte bevolkingsgroepen blijken meer groente en fruit te eten door het project, Schoolgruiten. De kinderen en de ouders vulden voor de start van het project en één en twee jaar later vragenlijsten in. Na één jaar eten van groenten en fruit op school waren er duidelijk positieve resultaten te zien: de kinderen aten meer groente en fruit en ook aten ze minder vaak een ongezonde snack als tussendoortje. Ook na twee jaar bleken de deelnemers nog steeds meer fruit te eten dan de controlegroep.

Lees ook:Knorr Vie Kidz speelt handig in op onrust ouders
Lees ook:Voor 4 miljoen euro gratis fruit op basisscholen
Lees ook:Effectief: scholen die fruit eten stimuleren
Lees ook:Vers voor je kids koken, zorgt dat ze later gezond eten
Lees ook:Verplicht fruit op school!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>