Effectief: scholen die fruit eten stimuleren

Een vriendin vertelde onlangs hoe moeilijk ze het vond om haar kleuter de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit te laten eten. Verbaasd keek ik haar aan. ‘Je geeft tcoh wel fruit mee naar school?’ Nee, dat deed ze niet. Want anders zou haar dochter de enige zijn die fruit zou eten. Iedereen at een liga, evergreen, kapitein koek etc. Gelukkig is dat bij ons op school anders, daar wordt fruit eten erg gestimuleerd. En dat stimuleren werkt, concludeert Marianne Wind, die vrijdag op onderzoek naar dit onderwerp promoveert aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Kinderen van 10 tot 13 jaar die deelnamen aan het internationale Pro Children-project aten tot een derde meer fruit dan leeftijdsgenoten uit een controlegroep. Ook bleken de deelnemers beter op de hoogte te zijn van hoeveel fruit er dagelijks moet worden gegeten. Bij het project is aandacht besteed aan de noodzaak van het eten van groenten en fruit.

In de klas van Wouter krijgen de kinderen een sticker als meer dan de helft van de kinderen fruit meeneemt. Wout vraagt ook echt om fruit ‘s morgens. Doe ik soms uit gemak even snel een ontbijtkoek in zijn tas, word ik snel tot de orde geroepen. Leuk! Ik begrijp niet dat niet alle scholen het zo aanpakken. Vrij eenvoudig en zeer doeltreffend. Hoe is het op jullie scholen geregeld?

Lees ook:Scholen doen te weinig om overgewicht tegen te gaan
Lees ook:Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids
Lees ook:Sticker als beloning bij goed eten helpt kinderen
Lees ook:Verplicht fruit op school!
Lees ook:Jeugd krijgt te weinig groente en fruit binnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>