Scholen doen te weinig om overgewicht tegen te gaan

In opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is onderzoek gedaan naar overgewichtpreventie in het voortgezet onderwijs. Uit dit onderzoek kan geconcludeerd worden dat de aanpak van overgewicht op middelbare scholen een stuk beter en daadkrachtiger kan. Ben ik het mee eens. Zo is mijn zoontje van 6 tot groep drie enorm gestimuleerd fruit mee naar school te nemen. Als meer dan de helft van de kinderen fruit meehad, kregen ze een sticker. Nu, in groep 3, wordt daar totaal geen aandacht meer aan besteed. Van mijn zoontje hoor ik dat hij en nog drie kinderen de enigen zijn die fruit mee krijgen. Hoe eenvoudig moet dat te veranderen zijn?

Het voedings- en bewegingsaanbod schiet op de scholen flink tekort. Op bijna 80 procent van de ruim vijfhonderd onderzochte locaties staat een snoepautomaat. Daarnaast is op bijna 90 procent een kantine of frisdrankautomaat aanwezig.Slechts eenderde van de scholen geeft buiten het reguliere onderwijs aandacht aan overgewicht. Wel geven de meeste schoollocaties aan dat zij in de toekomst meer aandacht aan dit probleem zullen schenken.

Lees ook:Gratis fruit op basisscholen; lijkt me een prima plan
Lees ook:Verplicht fruit op school!
Lees ook:Effectief: scholen die fruit eten stimuleren
Lees ook:Aardig wat kinderen niet tevreden met zichzelf
Lees ook:Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>