Kinderen lopen verhoogd risico op kanker door te weinig fruit en groente

Eerder deze week vroeg mijn dochter na het eten om een toetje en…een wortel. Een rare combinatie, maar uiteraard gaf ik het! Ik ben blij dat ze rauwe wortels eet en sowieso geen moeite heeft met groente en fruit. Ik moet er niet aan denken een kind te hebben dat tegen al het groente en fruit nee zegt, hoewel ik er van overtuigd ben dat je daar als ouder een belangrijke rol in kunt spelen. En een hele belangrijke zelfs, als je het volgende bericht leest: Duizenden kinderen zouden namelijk risico op kanker lopen omdat ze iedere dag te weinig fruit en groente eten.Dit blijkt uit onderzoek van het World Cancer Research Fund. Slechts een vijfde van de kinderen zou genoeg fruit en groente eten. Een zorgelijk verschijnsel vindt voedingsdeskundige Nathalie Winn van het WCRF, omdat het belangrijk is dat kinderen zo vroeg mogelijk gezonde eetgewoontes aanleren. Volgens kankerdeskundigen verlaagt het eten van ’vijf per dag’ duidelijk het risico op kanker, zoals darmkanker. Uit het onderzoek blijkt dat Britse jongens van vijf tot vijftien gemiddeld 3,1 porties fruit en groente nuttigen, meisjes zouden 3,3 keer op een dag fruit en groente eten. Één op de veertien jongens en één op de 25 meisjes at helemaal geen fruit of groente op de dag van het onderzoek.
Nathalie Winn hoort vaak dat ouders het moeilijk vinden om hun kinderen te interesseren in het eten van fruit en groente. Het WCRF heeft daarom de website ’Great Grub Club’ gemaakt, waarop ouders ideeën kunnen opdoen hoe je gezonde eetgewoontes leuk kunt maken. Zoals fruitsalades als snack of toetje, veel mooi gekleurde groentes gebruiken en in plaats van chips, rauwe groentes in een sausje dippen.

Lees ook:Knorr Vie Kidz speelt handig in op onrust ouders
Lees ook:Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids
Lees ook:Kinderen maken zicg ernstige zorgen om hun gewicht
Lees ook:Nederlands kind eet minder groente en fruit dan rest Europa
Lees ook:Jonge meiden voelen zich schuldig over eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>