Positieve pubers, gelukkige volwassenen

Zorg dat je je puber gelukkig en positief houdt, dat levert ‘m later in zijn leven alleen maar geluk op.  Bij positieve tieners is de kans namelijk kleiner dat ongezonde gedragingen aanleren zoals roken, overmatig drinken, drugsgebruik en een ongezond eetpatroon. Het is voor het eerst dan een onderzoek kijkt naar het verband tussen psychologische persoonskenmerken tijdens de pubertijd en de gezondheid op de lange termijn.“Ons onderzoek laat zien dat het promoten en voeden van een positief welbevinden bij pubers, invloed heeft op de gezondheid. Ook later in het leven.”, vertelt hoofdonderzoeker Lindsay Till Hoyt. “Bij positief welbevinden gaat het om meer dan alleen de afwezigheid van een depressie.”
Deze conclusie is gebaseerd op een analyse van gegevens van ruim tienduizend jonge mensen. Uit de eerste resultaten bleek dat een positief welbevinden als tiener een directe positieve invloed heeft op de gezondheid van een jongvolwassenen. Een tweede belangrijke uitkomst was dat de tieners die zich gelukkiger voelden als jongvolwassenen ook minder vaak risicogedrag vertoonden.

Volgens Hoyt zou de focus van gezondheidsprogramma’s meer op een positief welbevinden mogen liggen. “Op de korte termijn leidt dit vaak tot minder gedragsproblemen en betere prestaties op school, maar op de lange termijn komt het vooral de gezondheid ten goede.”

Allemaal leuk en aardig, maar het gelukkig houden van je muitende puber is natuurlijk een stuk makkelijker gezegd dan gedaan! Ik wens je er heel veel sterkte mee!

Bron: nu.nl

Lees ook:Gezonde pubers stukken gelukkiger dan ongezonde tieners
Lees ook:Scheiden voor kinderen tussen 11-13 jaar meeste impact
Lees ook:Vrienden van vrienden leren kinderen drinken
Lees ook:TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties
Lees ook:Jouw tiener heeft meer stress dan jij!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Positieve pubers, gelukkige volwassenen

  1. Esther

    ….maar eerst een definitie: wat is geluk eigenlijk?

      /   Reply  / 
  2. Jules Vismale

    Zouden pubers gelukkiger zijn zodra ze volwassen zijn geworden? Al heb ik dit verhaal eerder vermeld; ik heb in een tekenfilm van Casper, het vriendelijke spookje, dat afkomsig was uit 1963 gezien dat het ook héél anders kan. In dit verhaal had een rebelde puber afkomstig van Mars, Marty genaamd, van zijn school gespijbeld, een vliegende schotel gestolen, was daarmee naar de Aarde gevlogen en had hiermee zodoende een hoop ellende aangericht! Er was bijna een oorlog door ontstaan waarmee die kwajongen geen rekening hield want hij was niet alleen verwaand maar ook oerdom! Toen Casper daarna Marty overleverde aan diens vader en deze laatstgenoemde later besefte wat zijn ondeugende puber met diens welbevinden en fouten had veroorzaakt werd Marty’s vader opeens terecht woedend! Tot groot plezier van Casper werd Marty door zijn vader over de knie genomen en kreeg de bengel een langdurig en vreselijk pak voor zijn broek! Ongetwijfeld zouden de billen van Marty (na dat enorme portie billenkoek) daarna net zo rood zijn geworden als de kleur van zijn broek die Marty eroverheen droeg. Pubers mogen zeker niet té rebels worden als ouders onverantwoordelijk zijn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>