TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties

Je denkt je kind er misschien een groot plezier mee te doen (en jezelf natuurlijk ook) maar tv op de kamer is slecht! Tieners die een tv in hun slaapkamer hebben, zijn namelijk over het algemeen ongezonder en  presteren minder goed op school, zo is uit onderzoek gebleken. Oeps…weghalen dus! In de studie gaven 62 procent van de Amerikaanse tieners aan een televisie in hun slaapkamer te hebben. Ook veel Nederlandse tieners hebben een eigen tv op hun kamer. In het onderzoek bleken tieners met een eigen televisie vijf uur meer tv te kijken per week dan hun tv-loze leeftijdsgenoten.

De Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat meisjes met een televisie minder beweging kregen. Jongens in het bezit van een eigen televisie haalden minder hoge cijfers. Alle tieners eten ook minder groenten en fruit, drinken meer frisdrank en eten minder vaak met het hele gezin mee. Overigens hadden deze tieners geen hogere BMI dan tieners zonder eigen televisie.

Voor het onderzoek werden 781 tieners uit Minneapolis, met een leeftijd van tussen de vijftien en achttien, ondervraagd. Jongens blijken vaker in het bezit te zijn van een eigen tv dan meisjes. Ook bleek dat ouders met een hoog inkomen minder snel een tv in de slaapkamer van hun tiener toestaan.

Lees ook:Televisie in slaapkamer kids maakt ze dik en moe
Lees ook:Haal de televisie weg van de slaapkamer van je kind!
Lees ook:Eet samen met je kinderen; zo leren ze gezond te eten
Lees ook:Kinderen maken zicg ernstige zorgen om hun gewicht
Lees ook:Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>