Gezonde pubers stukken gelukkiger dan ongezonde tieners

Tieners die roken, drinken en junkfood eten, zijn ongelukkiger dan tieners met een gezonde leefstijl. Het heeft dus een behoorlijke weerslag. Vanaf hun twaalfde laten veel jongeren de gezonde eetgewoontes uit hun kindertijd achter zich, zo blijkt uit onderzoek van de University of Essex. De onderzoekers gebruikten gegevens uit Understanding Society, een lange termijnstudie naar 40.000 Britse huishoudens. Ze keken naar de antwoorden van 5000 kinderen van 10-15 jaar op vragen over gezondheid en geluk.Hoe meer de jongeren sportten, hoe gelukkiger ze waren. Jongeren die geen alcohol dronken, gaven 4 tot 6 keer zo vaak aan gelukkig te zijn. Rokers waren 5 keer zo vaak ongelukkig als niet-rokers. Er was een verband tussen een hoge consumptie van fruit en groenten en een gelukkig gevoel. Daarnaast werd er een verband gevonden tussen geluk en een lage consumptie van chips, snoep en frisdrank. 12 procent van de 13- tot 15-jarigen rookte, tegenover 2 procent van de 10- tot 12-jarigen. Van de 13- tot 15-jarigen had 41 procent in de afgelopen maand alcohol gedronken, tegenover 8 procent van de 10- tot 12-jarigen. Maar 11 procent van de groep van 13-15 kreeg dagelijks genoeg groenten en fruit binnen. Bij de 10-12-jarigen was dat nog bijna 20 procent. Tussen hun 13e en 15e jaar krijgen jongeren meer te zeggen over hun leefstijl, en gaan ze ongezonder eten en minder bewegen.

Bron: nu.nl

Lees ook:Britse kinderen denken dat kaas aan een plant groeit
Lees ook:Gratis schoolfruit werkt en is goed voor gezondheid kids
Lees ook:Vers voor je kids koken, zorgt dat ze later gezond eten
Lees ook:Dronken in bijzijn van kids, verhoogt hun kans op drinken
Lees ook:TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gezonde pubers stukken gelukkiger dan ongezonde tieners

  1. HT

    Zijn de jongeren gelukkiger omdat ze gezonder eten of eten gelukkge jongeren gezonder? Oorzaak en gevolg zijn in dit onderzoek niet makkelijk te scheiden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>