Jouw tiener heeft meer stress dan jij!

Tenminste, in het gemiddelde geval. Want uit onderzoek is gebleken dat tieners gedurende het schooljaar nog meer stress dan volwassenen ervaren. Ruim duizend tieners en bijna tweeduizend volwassenen vulden een enquête in. Veel tieners gaven aan dat ze kenmerken van stress vertonen. Zo voelde 40 procent zich prikkelbaar of boos en 36 procent was moe.Ze rapporteerden ook andere stress-symptomen die de volwassenen ook hadden, zoals zenuwachtig of angstig zijn en ’s nachts wakker liggen. Driekwart van de jongeren had de afgelopen maand last gehad van minstens één symptoom van stress. Meer dan de helft dacht dat stress geen invloed had op hun lichamelijke of geestelijke gezondheid.

Lees ook:Bevalling voor veel vrouwen ontzettend traumatisch
Lees ook:Veel vrouwen ervaren bevalling als traumatisch
Lees ook:Daarom moet jouw tiener bijtijds naar bed…
Lees ook:Meisjes in puberteit moeilijker dan jongens
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders blijven vaker zitten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>