Zet de tv uit als je peuter aan het spelen is

We hadden met een beetje gezond verstand natuurlijk zelf ook wel in kunnen vullen: een televisie die slechts op de achtergrond speelt kan schadelijk zijn voor peuters. Dat blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek. Uit dat ding dus, als je kids lekker aan het spelen zijn.Het onderzoek bestudeerde vijftig kinderen, dat meldt De Telegraaf. Elk kind werd in de gaten gehouden als het een uurtje op zichzelf speelde in een laboratorium. Een half uur van deze speeltijd stond er een televisie aan, de andere helft van de tijd was hij uit. Hoewel de kinderen weinig aandacht aan de televisie schonken, speelden ze toch voor kortere periodes. Ze waren tijdens deze periode ook minder geconcentreerd met hun speelgoed bezig dan wanneer het toestel uit stond. 

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat televisie een slechte invloed heeft op jonge kinderen. Zo zou televisie ervoor zorgen dat kinderen op latere leeftijd moeite krijgen met lezen. Meer dan twee uur per dag televisiekijken zou ook schadelijk zijn, kinderen kunnen er namelijk gedragsproblemen door krijgen.

Lees ook:Ga vooral NIET liggen tijdens een bevalling
Lees ook:Televisie kijken is stukken slechter dan we al dachten…
Lees ook:Televisie kan kinderen flink schaden
Lees ook:Dagen surprise-ei lijken te zijn geteld
Lees ook:Kids met televisie op kamer slapen dertig minuten korter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>