Kids met televisie op kamer slapen dertig minuten korter

Schermafbeelding 2014-04-15 om 17.44.34We wisten natuurlijk allang dat televisie slecht is voor kinderen, maar het is vaak wel verrrekte handig ze er even achter te zitten. Nu is door Amerikaanse onderzoekers ontdekt dat de aanwezigheid van een televisie heeft een negatieve invloed heeft op de nachtrust van kinderen. Als kinderen in een kamer slapen waar ook een televisie aanwezig is, duurt hun nachtrust gemiddeld dertig minuten korter dan wanneer hun bed niet in de buurt van een tv staat. Weg dat ding dus van de kamertjes! Elk uur dat kinderen overdag actief naar het scherm kijken, leidt tot zeven minuten minder slaap per nacht. De Amerikaanse wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door meer dan 1.800 kinderen te volgen van hun eerste tot hun achtste levensjaar. De ouders werden elk jaar ondervraagd. Ze moesten vertellen hoe veel tijd hun kinderen voor de televisie doorbrachten en of er een televisie stond in de buurt van de kinderbedden.

Uit het onderzoek blijkt dat jongens over het algemeen iets meer nachtrust inleveren dan meisjes door de aanwezigheid van een televisie.  Bij kinderen uit gezinnen die behoren tot een etnische minderheid blijkt relatief vaak een televisie aanwezig in het vertrek waar ze slapen.  De volledige resultaten van de studie worden volgende maand gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Pediatrics.

Lees ook:Kinderen kijken massaal tv op kinderdagverblijven
Lees ook:Daarom kunnen kids beter in het donker slapen
Lees ook:Zet de tv uit als je peuter aan het spelen is
Lees ook:Televisie in slaapkamer kids maakt ze dik en moe
Lees ook:Haal de televisie weg van de slaapkamer van je kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>