Dagen surprise-ei lijken te zijn geteld

Jaren geleden kocht mijn schoonvader een tray verrassingseieren voor ons zoontje. Waanzin natuurlijk. Eindeloos zijn we bezig geweest met het in elkaar zetten van de nutteloze speeltjes. Toch hebben we er ook wel om gelachen. In de logeerkamer bij opa en oma staan namelijk een stuk of vijftig in elkaar geknutselde speeltjes. De dagen van het verrassingsei zoals we dat nu kennen lijken echter geteld, want schadelijk speelgoed en speeltjes in snoep worden door de Europese Unie verboden. Strengere regels moeten voorkomen dat kinderen gevaar lopen bij het eten van snoepjes.

Binnenkort is er geen speelgoed meer in Europees snoepgoed te vinden, zo heeft Eurocommissaris van Industrie, Günter Verheugen, bekend gemaakt. Volgens Verheugen is de kans te hoog dat kinderen in het speelgoed stikken. Als voorbeeld gaf hij een fluitje in een lolly, dat kinderen per ongluk in zouden kunnen slikken.

De lidstaten worden door de nieuwe regels gedwongen tot betere controles van speelgoed aan de grenzen. Ook importeurs zijn er in de toekomst verantwoordelijk voor dat hun speelgoed veilig is. Zij kunnen aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat hun speelgoed niet voldoet aan de Europese veiligheidseisen.

Lees ook:En genomineerd zijn: Billie Aap, FurReal Friends Daisy en Furby
Lees ook:Ouders: schiet op met paspoort kinderen!
Lees ook:Einde tijdperk chocoladesigaretten in zicht
Lees ook:Speelgoed schadelijk voor gehoor kinderen
Lees ook:Gastouder moet per januari volgend jaar aan strenge eisen voldoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>