Waarom kinderen straffen tot liegen kan leiden…

Onderzoekers van de Canadese McGill University concluderen dat kinderen juist geneigd zijn om opnieuw te liegen als hen een straf boven hun hoofd hangt. Wat wel helpt om de waarheid boven tafel te krijgen, is een beroep doen op hun drang om volwassenen tevreden te stellen. Oudere kinderen kun je aanspreken op hun gevoel voor goed en kwaad of normen en waarden.Twee derde van 372 kinderen tussen de 4 en 8 jaar die aan het onderzoek meededen, logen in een simpel experiment. Onderzoekers lieten de kinderen een minuut lang alleen met een speeltje dat achter hen lag. De kinderen kregen de opdracht om zich niet om te draaien om naar het speeltje te kijken. Twee derde kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en keek toch om. Als de onderzoekers de kinderen naar het leugentje vroegen, jokte twee derde opnieuw. Als een kind bang was om straf te krijgen als de waarheid aan het licht zou komen, steeg de kans op het vertellen van een nieuwe leugen. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat hoe ouder het kind is, hoe groter de kans ook is op een leugen.

Lees ook:Wij liegen maar liefst 3000 keer tegen onze kinderen!
Lees ook:Foei: wij moeders liegen wat af!
Lees ook:Toe maar: drie twee-eiige tweelingen op rij baren!
Lees ook:Snel achter elkaar zwanger worden kan tot vroeggeboorte leiden
Lees ook:Liegende kids worden later hartstikke succesvol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>