Wij liegen maar liefst 3000 keer tegen onze kinderen!

Ja, schuldig. Ik beken meteen. Ik vertel de kinderen wel eens iets dat niet geheel en al op de waarheid berust. Soms moet het. Soms komt het uit. En soms is het heel akelig misbruik maken van je macht als ouder. Ach, ze houden er niets aan over…het is vaak 'om eigen bestwil'. (En dan mogen jullie invullen of 'eigen' op mij of op het kind slaat!)  

Ouders vertellen tijdens de opvoeding gemiddeld drieduizend keer een leugentje aan hun kind. De meest voorkomende leugen is dat de Kerstman alleen cadeaus geeft aan lieve kinderen (84 procent).
 
Ook de leugen dat kinderen vierkante ogen krijgen van teveel televisie kijken is populair (60 procent). Dat blijkt uit onderzoek van de Britse internetpagina thebabywebsite.com.

Van de ondervraagden zei bijna de helft hun kinderen te vertellen dat je sterk wordt van spinazie (48 procent). 22 Procent van de ouders gaf toe hun kinderen op de mouw te spelden dat het ijs op is als de ijscoboer de bel luidt. De onderzoekers stelden verbaasd te zijn over de uitkomst dat een kwart van de ouders hun kinderen vertelt dat hun geslachtsdelen eraf vallen als ze er teveel mee spelen. Acht van de tien ouders gaf aan te liegen om hun kinderen tegen de waarheid te beschermen. De helft zei niet de waarheid te zeggen als ze het antwoord op een vraag niet weten.

 

Lees ook:Waarom kinderen straffen tot liegen kan leiden…
Lees ook:Boze moeders zijn slechte moeders (vinden ze zelf!)
Lees ook:Foei: wij moeders liegen wat af!
Lees ook:Kwart ouders vindt opvoedcultuur te soft geworden
Lees ook:Zet je kinderen regelmatig spinazie voor!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>