Snel achter elkaar zwanger worden kan tot vroeggeboorte leiden

Heb je er qua kids een hoog tempo in? Dat kan risico met zich meebrengen. Want als vrouwen snel achter elkaar zwanger worden, neemt de kans op een vroeggeboorte sterk toe, zo  beweren Amerikaanse wetenschappers in een nieuwe studie. Ongeveer één op de vijf vrouwen die binnen een jaar na de geboorte van een kind opnieuw zwanger wordt, krijgt te maken met een vroeggeboorte. Als er een periode van minimaal achttien maanden tussen de twee zwangerschappen zit, is de kans op een vroeggeboorte slechts 7,7 procent.Tot die conclusie komen Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift BJOG. De wetenschappers baseren hun bevindingen op medische gegevens over bijna 500.000 zwangerschappen van Amerikaanse vrouwen, die binnen zes jaar twee kinderen kregen. Ze onderzochten of het tijdstip van de tweede bevalling werd beïnvloed door de lengte van de periode die tussen de zwangerschappen zat. Bij vrouwen die minder dan 18 maanden na de geboorte van een kind opnieuw zwanger waren geworden, bleek de tweede baby relatief vaak voor week 37 te worden geboren.

Lees het gehele artikel op nu.nl.

Lees ook:Grotere kans op autisme bij weer zwanger worden binnen 36 maanden
Lees ook:Soa’s vergroten risico op vroeggeboorte
Lees ook:Eet nou niet voor twee als je zwanger bent…
Lees ook:Zelf in stuitligging geboren? Vergote kans dat je kind ook zo komt!
Lees ook:Te vroeg geborenen vaak introvert en onzeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>