Eén op tien stellen blijft bij elkaar voor de kinderen

Eén op de tien getrouwde stellen blijft samen ‘voor de kinderen’ en zijn van plan om te scheiden als die oud genoeg zijn, zo meldt een Britse studie vandaag. De financiële, emotionele en fysieke druk van het moderne leven zouden aan de basis liggen voor het hoge cijfer. Ik kan het alleen maar afraden. Je bent het je kinderen verplicht te laten zien wat echte liefde is. En daar hoort genoegen nemen met minder en bij elkaar blijven tegen beter weten in NIET BIJ!Na de zomervakantie is er traditioneel een stijging van het aantal echtscheidingen. Dat komt omdat de spanningen vaak escaleren nadat men verplicht werd om samen tijd door te brengen. Voor heel wat andere ouders betekent het einde van de vakantie echter niets anders dan een terugkeer naar het dagdagelijkse schijnleventje. Dat gaat gepaard met liegen tegen hun kinderen, maar ook met het ophouden van de schijn ten opzichte van de omgeving.
De studie bij meer dan 2.000 koppels bewees dit. Zo gaf 83 procent van de ondervraagden bijvoorbeeld aan dat ze meer moeite deden om overeen te komen als hun kinderen thuis zijn. Bij een verbazingwekkende 72 procent gaat het zelfs nog een stapje verder: zij doen alsof ze een koppel zijn in het bijzijn van de kinderen, maar beschouwen zichzelf eigenlijk al als ‘gescheiden’.
Eén derde van de koppels met problemen had zelfs al de scheiding besproken met zijn partner. Eén op vier had dan weer zelf de beslissing genomen om de relatie te beëindigen, maar moest dat nog aan zijn partner vertellen.
Toch zijn er ook heel wat koppels die het niet aankunnen om de problemen voor zichzelf te houden. Eén op drie lichtte namelijk zijn familie of vrienden in over het feit dat ze niet van plan waren om voor altijd samen te blijven. Sommigen van hen hadden zelfs een eindpunt voor ogen. Zes op de tien koppels die samenblijven voor de kinderen, zijn namelijk van plan om te wachten tot de kinderen minstens 18 zijn en beginnen te werken of op kot gaan. Maar hoewel samenblijven voor de kinderen erg begrijpelijk is, blijkt dat achteraf toch niet zo’n goed idee te zijn. “Uit een eerder onderzoek bij gescheiden ouders bleek dat 75 procent spijt had dat ze samenbleven voor de kinderen. 90 procent gaf daarin zelfs toe dat ze eerder zouden gescheiden zijn als ze meer steun hadden gekregen”, zegt Chad Schofield van ondertsteuningswebsite HealBee, die ook het recente onderzoek uitvoerde. Bovendien kunnen ook de kinderen eronder lijden. “Zij groeien op in een gezin waar er veel anonimiteit en weinig liefde is, een patroon dat ze misschien ook in hun latere leven zullen volgen. Daarnaast voelen kinderen zich ook vaak verantwoordelijk voor de ongelukkigheid van hun ouders”, aldus een woordvoerder.

Lees ook:Ja hoor…gescheiden? Dan gaat je kind eerder roken…
Lees ook:Een derde kids ervaart scheiding ouders als vechtscheiding
Lees ook:Dubbele kans op problemen als de ouders zijn gescheiden
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders blijven vaker zitten
Lees ook:Villa Pinedo eerste online platform voor kids gescheiden ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>