Kinderen van gescheiden ouders blijven vaker zitten

Kinderen van gescheiden ouders zijn vaker depressief en angstig, minder tevreden en blijven vaker zitten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek door 6 studenten van de K.U.Leuven, waarbij 2.000 Vlaamse jongeren tussen 12 en 18 jaar bevraagd werden. Dan zal dat bij ons in Nederland ook wel het geval zijn… Maar ik vraag me af hoe de stand van zaken is in gezinnen waar ouders doodongelukkig ‘voor de kinderen’ bij elkaar blijven.Eén op vier maakte een scheiding mee van zijn ouders. Bij twee derde woont minstens één van beide ouders weer samen met een andere partner. Dat maakt dat bijna één op 10 van alle jongeren minstens één stiefbroer of -zus heeft.
Na de echtscheiding woont 40 procent voltijds bij de moeder en 23 procent meestal. Voor de vader is dat respectievelijk 7 en 3 procent. En 23 procent woont afwisselend bij vader en moeder.
Alhoewel kinderen van gescheiden ouders meer zakgeld krijgen en meer persoonlijke bezittingen hebben zoals gsm’s en spelconsoles, zijn ze minder tevreden met de bezittingen, de huisvesting en de algemene materiële omstandigheden.
“Een goede ouder-kindrelatie, weinig conflicten en een ondersteunende opvoeding na scheiding zijn factoren die het negatieve effect van een scheiding kunnen mediëren en uiteraard erg belangrijk opdat adolescenten zich goed zouden voelen”, aldus de Leuvense onderzoekers.

Lees ook:Een vijfde van de kids tot 15 jaar woont niet bij beide ouders
Lees ook:“Het moet bij een scheiding meer om de kinderen draaien”
Lees ook:Steeds meer kinderen lijden onder gescheiden ouders
Lees ook:Villa Pinedo eerste online platform voor kids gescheiden ouders
Lees ook:Kinderen zien vader minder na scheiding ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>