Een derde kids ervaart scheiding ouders als vechtscheiding

Een  bericht waar ik echt heel boos om kan worden: een op de drie huwelijken eindigt in een vechtscheiding. Ik ben zelf gescheiden en weet waar ik het over heb: het is niet nodig. En het is helemaal schandalig als er kinderen bij betrokken zijn. In één op de drie gevallen denken ouders dat hun kinderen meer hebben geleden dan nodig was. Waarom zou je ze dat aandoen??? Dat het scheiden vaak zo slecht verloopt komt naar voren uit een onderzoek van het tv-programma ‘Eén Vandaag’ onder bijna 4.500 gescheiden ouders.Uit een onderzoek onder 660 jongeren met gescheiden ouders blijkt dat ook een derde van de kinderen (36 procent) de scheiding van hun ouders heeft ervaren als een vechtscheiding. Een op de tien van deze jongeren was getuige van fysiek geweld tussen de ouders.

Lees ook:“Het moet bij een scheiding meer om de kinderen draaien”
Lees ook:Villa Pinedo eerste online platform voor kids gescheiden ouders
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding voor DE KINDEREN!
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding, voor jezelf en de kinderen!
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding…voor de kinderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>