40% moeders vindt moederen moeilijk

Vier op tien Britse moeders vindt de zorg voor haar pasgeboren baby moeilijk tot zeer moeilijk. Ongeveer even veel vrouwen zegt dat hun baby hen boos maakt, meer dan de helft voelt zich geïsoleerd. De overgrote meerderheid (72 procent) wil meer professioneel advies voor de baby wordt geboren. Ik heb ook wel zo’n periode van frustratie met mijn kinderen gehad toen ze nog baby waren. En ik heb dat nu nog wel. Het voelt zo tegenstrijdig, omdat je het idee hebt dat je je kinderen ALTIJD maar leuk en lief moet vinden. Nou, ik heb ze wel eens wat aan kunnen doen. Niet zozeer de praktische zaken, als wel de emotionele impact is een verrassing en een uitdaging voor veel moeders. Ze willen graag advies over hoe ze moeten omgaan met angsten, nervositeit en depressies, over de effecten van slaaptekort en hoe ze moeten omgaan met het gehuil van een baby of een baby die niet wil slapen. “Een baby zet je leven op zijn kop. Moeders lijden aan slaaptekort, leven geïsoleerd en hebben niemand om op terug te vallen. Ze vrezen dat ze het fout doen, en daar krijgen ze stress van. Eens de roze wolk verdwenen is, voelen ze zich in de steek gelaten en dan hebben ze hulp nodig”, zegt Siobhan Freegard van de oudersite Netmums.

“Veel prenatale klassen focussen op de fysieke gezondheid, zoals pijnstillers tijdens de bevalling. Maar moeders en vaders zouden meer toegang moeten hebben tot praktische tips om voor een baby te zorgen en een voorbereiding op de emotionele uitdagingen”, zegt Chris Cuthbert, hoofd van de Britse vrijwilligersorganisatie NSPCC. Hierbij is een verschil te merken tussen moeders van verschillende achtergronden:  bijna dubbel zoveel gegoede vrouwen gaan naar prenatale lessen in vergelijking met minder gegoede vrouwen. “We vragen de regering om een inspanning te doen, want niet zorgen voor moeders is een verkeerde manier om te besparen. In dit stadium kan veel schade toegebracht worden aan de kinderen, die meer probleemgedrag zullen vertonen, het minder goed doen op school en zo nooit hun potentieel zullen bereiken. Dat heeft ook een invloed op de samenleving.”

Bron: HLN

Lees ook:Ruim éénderde moeders stopt het liefst met werken
Lees ook:Niptest vindt gretig aftrek bij zwangere vrouwen
Lees ook:Foei: wij moeders liegen wat af!
Lees ook:Niet genoeg geld hebben grootste stressfactor voor vrouwen
Lees ook:Zijn Nederlandse kids zo heftig dat moeders aan de pillen moeten?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>