Niet genoeg geld hebben grootste stressfactor voor vrouwen

De meeste vrouwen bevinden zich op 34-jarige leeftijd op de ‘stresspiek’ van hun leven. Nou ik word volgende week 37, dus ik zou het al gehad moeten hebben… Ik moet zeggen: in mijn geval klopt het wel aardig! Bijna een vijfde van de Britse respondenten zegt ongelukkig te zijn door te veel druk. Jongleren tussen een veelvoud van verantwoordelijkheden zorgt bij vrouwen van halverwege de dertig vaak voor stress, zo meldt Daily Mail.Dertigers vinden het moeilijk om zichzelf succesvol te presenteren op de arbeidsmarkt in combinatie met verzorgen van pasgeboren kinderen en het onderhouden van hun privéleven.Niet genoeg geld hebben staat bij de vrouwen op één als grootste stressfactor in het leven. Een op de drie vrouwen zegt dat haar leven er door meer geld te verdienen al een stuk rooskleuriger uit zou zien. Zorgen over het lichaam en de gezondheid staat op de tweede plaats van grootste stressfactoren, gevolgd door het welzijn van vrienden en familie. Veel jonge moeders maken zich daarnaast zorgen of ze wel een leuke moeder zijn en of hun kind wel gelukkig genoeg is. Qua uiterlijk zijn vrouwelijke dertigers meer gestrest dan twintigers over de platheid van hun buik. Ook maken zij zich eerder zorgen over de toestand van hun tanden.
Op de gemiddelde leeftijd van 25 blijken vrouwen juist de minste stress en het meeste geluk te ervaren. Rond dit levensjaar wordt volgens de onderzoekers ook vaak voor het eerst fatsoenlijk geld verdiend.Twintigers hebben meer energie om er naast hun baan nog een druk sociaal leven op na te houden en relatief weinig financiële verplichtingen, zo concluderen de onderzoekers.

Lees ook:Foei: wij moeders liegen wat af!
Lees ook:Meeste ouders ongelukkiger na geboorte eerste kind
Lees ook:Kids maken ouders niet gelukkiger
Lees ook:Werkende mama’s gaan allemaal gebukt onder schuldgevoel
Lees ook:Bevalling voor veel vrouwen ontzettend traumatisch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>