Niptest vindt gretig aftrek bij zwangere vrouwen

3306 vrouwen hebben in het eerste jaar na de introductie gebruikt gemaakt van de nieuwe prenatale test op Downsyndroom. Deze Nip-test (Niet Invasieve Prenatale Test) heeft de voorkeur van de overgrote meerderheid van de vrouwen, zo  hebben de academische ziekenhuizen die de test toepassen bekend gemaakt aan Trouw.De Nip-test wordt uitgevoerd op bloed van de zwangere vrouw. om de foetus te screenen op de meest frequente chromosoomafwijkingen. De andere opties, een vlokkentest of vruchtwaterpunctie brengen een klein risico op een miskraam met zich mee.

Lees ook:NIPT nu ook voor Nederlandse zwangeren vergoed
Lees ook:Risicovolle vruchtwaterpunctie niet langer meer nodig
Lees ook:Veel aanstaande moeders kiezen voor nieuwe downtest
Lees ook:NIPT-test vanaf april beschikbaar voor zwangere vrouwen
Lees ook:Vrouwen slaan aanbod screening ongeboren kind massaal af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>