Ruim éénderde moeders stopt het liefst met werken

Ruim éénderde van de werkende vrouwen in Engeland wil stoppen met haar baan om zo meer tijd te besteden aan de opvoeding van de kinderen. Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Hoewel het wel van ons verwacht wordt, is kinderen opvoeden eigenlijk niets iets dat je even naast een drukke baan ‘erbij doet’. Ik werk parttime en van huis, wat prima bevalt. Maar ik zou echt niet weten hoe ik de zaken met een fulltime baan uit huis zou moeten regelen.Dat vrouwen liever stoppen met weren blijkt uit onderzoek van het Britse ministerie voor kinderen, school en families. Hierbij werden er meer dan 7000 gezinnen met kinderen onder de 14 jaar ondervraagd.
Niet alleen wil meer dan 30 % van de vrouwen niet meer werken, ook wil 60 % parttime gaan werken om voor de kinderen kunnen zorgen.

Een beter betaalbare kinderopvang, zoals de politiek in Groot-Brittannië wil, is voor weinig vrouwen (20 %) van invloed. Driekwart van de vrouwen zegt een job nodig te hebben voor het geld. Slechts 13 % ging ook daadwerkelijk uit financiële overwegingen weer aan de slag.
16 % van de moeders met een partner en 12 % van de single-moeders zegt dat haar carrière er onder zou lijden als ze een lange periode stopt met werken.
Eénderde van de singles zegt dat ze zich nutteloos zou voelen zonder een job. Veel alleenstaande moeders zouden het gevoel hebben dat het voor hem minder sociaal aanvaard is om geen baan te hebben, omdat ze dan terugvallen op een uitkering. Dus dan op de kosten van de staat zullen leven.

Lees ook:Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Getrouwde moeders meer bij kinderen
Lees ook:Eén op drie moeders zou liefst bij kinderen blijven
Lees ook:Moeders blijven maar wat graag fulltime bij de kinders
Lees ook:Kleuters maken vrouwen ongelukkig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>