Ouders vernoemen hun baby naar favoriete voetbalclub

Een Belgische koppel uit Sint-Truiden heeft hun zoon Barça genoemd. Dat nieuws staat zelfs op de officiële website van de Catalaanse club. Ik kan daar niet zoveel mee hoor. Kom op zeg; daar moet zo’n kind de rest van zijn leven nog mee doen! Wat als dat hier gebeurd? En we noemen hem ‘Feyenoord’… Helemaal niet chique!Het echtpaar wilde het geslacht van de baby voor de geboorte liever niet kennen. Voor een meisje viel de keuze op Lona, maar voor een jongen vond het tweetal maar geen naam. Het echtpaar inspireerde zich vervolgens voor de naamkeuze op het refrein van het clublied van Barcelona: ‘tinc un nom que el sap tothom, Barça, Barça, Barça’ (‘wij hebben een naam die iedereen kent, Barça, Barça, Barça’).
Het was tijdens het bekijken van een wedstrijd van Barcelona dat de moeder op het idee kwam haar zoon Barça te noemen, een idee dat ook bij de aanstaande vader onmiddellijk op veel enthousiasme kon rekenen. Het zoontje is ook lid van de supportersclub van Barcelona onder het nummer 185.508.

Lees ook:Kind rijdt op trapautootje de snelweg op…
Lees ook:Vrijdag als kindernaam door rechter verboden
Lees ook:Zoon Seb voor Barbara Barend
Lees ook:Ouders willen kind Apestaartje noemen
Lees ook:Zo krijg je wél te horen hoe je kinderen het op school hadden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>