Zwanger én veilig in de autogordel – dat schijnt te kunnen

Volgens de Britse Stephen Weston dan. Hij denkt dat hij een oplossing heeft gevonden met een gordel die boven de buik ligt. Dat zou mooi zijn. Ik weet van mezelf dat ik tot de laatste dag toch gewoon mijn gordel om heb gehad. Zonder gordel ben je helemaal niet veilig, lijkt mij. Maar; feit is wel dat een gordel die je baby wat beter beschermt meer dan welkom is. Het gaat om een zogenaamde vierpuntsgordel waarbij de druk niet op de buik ligt maar meer op de schouders en borst, meldt BBC News. Weston: ”Deze schouderuitrusting wordt al over de hele wereld gebruikt, als kindertuigje, maar ook op bouwplaatsen. Het is een veilige methode om mensen te beschermen in een ongeluk of val.””Het probleem met de gewone gordel is dat zowel de diagonale als de horizontale band op de buik liggen. In een ongeluk kan dit schadelijk zijn voor de foetus.” Een ongeluk gemaakt bij een snelheid van 15 kilometer per uur kan al een miskraam veroorzaken.
Er zijn richtlijnen voor het dragen van een gordel als je zwanger bent. ”Overheden raden aan de horizontale band onder de buik te leggen en de diagonale band om de buik heen en tussen de borsten in.” Maar omdat auto’s niet hetzelfde zijn en vrouwen ook niet, blijkt het bijna onmogelijk voor zwangere vrouwen de gordel op de juiste manier te dragen.. Een onderzoek onder 400 zwangere vrouwen aan de Loughborough University toonde aan dat 87 procent haar gordel niet goed droeg. Professor Clive Chirwa, verantwoordelijk voor Verkeersveiligheid binnen de Europese Commissie vindt de nieuwe gordel een gat in de markt. ”In de testen werkt hij heel erg goed, al hebben hem nog niet met een ’zwangere pop’ getest.” Hij hoopt dat de gordel deze zomer te koop zal zijn. ”Dan hoeven moeders niet langer te kiezen tussen comfort en veiligheid.”

Lees ook:Voorkom postnatale depressie met yoga
Lees ook:In verwachting? Regel dan een chauffeur om ongelukken te voorkomen!
Lees ook:Geen IVF-behandeling voor rokende vrouwen
Lees ook:Slecht geheugen als je zwanger bent? ONZIN!
Lees ook:Kinderen tot vierde levensjaar bij ouders in bed?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>