Geen IVF-behandeling voor rokende vrouwen

IVF behandelingen zouden niet moeten worden gegeven aan vrouwen die roken. Zo stelt professor Nick Macklon, hoogleraar Fertiliteit van de Universiteit van Utrecht. Ik kan het daar wel mee eens zijn. Maar ik ben dan ook van het soort dat zegt dat vrouwen die roken tijdens hun zwangerschap schandalig bezig zijn.

Foto: een bekende rokende zwangere vrouw: Tanja uit het Big Brother huis

Er is ook een grend aan de leeftijd waarop IVF wordt toegepast, omdat de slagingskans dan te klein is. En die slagingskans ligt ook een stuk lager bij vrouwen die roken. Een goed argument dus om IVF behandelingen te weigeren. Maar een beter argument vind ik: vrouwen ongeboren kinderen met de huidige wetenschap blootstellen aan de giftige stoffen door roken, zouden helemaal niet aan kinderen moeten beginnen. Als je voor het mooiste dat je ooit in je leven zult hebben (je kind) al niet kunt stoppen, wanneer dan wel? Je doet je kind toch ook een gordel om in de auto om het te beschermen tegen gevaar? Waarom dan wel blootstellen aan kankerverwekkende rook? Nee, ik kan achter Nick Macklon staan. Jullie?

Lees ook:Vrouwen blijven roken voor gemakkelijke bevalling
Lees ook:BEste leeftijd om aan kindjes te beginnen? 26!
Lees ook:Rokende kinderen (12-16 jaar) lopen extra gezondheidsrisico’s
Lees ook:Sigaretten moeten buiten zicht kinderen blijven
Lees ook:Bekeuring voor zwangere vrouwen die roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>