Sigaretten moeten buiten zicht kinderen blijven

57 procent van de Nederlanders vindt dat sigaretten niet in het zicht van kinderen verkocht zouden mogen worden, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van KWF Kankerbestrijding. De vereniging roept staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) op tot wetgeving hiervoor. Ik kan er wel achter staan. Want mij betreft komt er een algehele ban op die vieze dingen! Het onderzoek werd uitgevoerd door TNS NIPO. Op dit moment worden op meer dan dertigduizend plekken in Nederland sigaretten verkocht, waar ze vaak duidelijk zichtbaar in de schappen staan. Volgens het KWF verhoogt dit de kans dat kinderen beginnen met roken. In Nederland beginnen elk jaar ruim 35.000 kinderen met roken. Zij zouden gevoelig zijn voor de identiteit en uitstraling van tabaksproducten. In onder meer Canada, Ierland, Thailand, Finland en Engeland moeten winkeliers tabak verplicht uit het zicht verkopen. Volgens het KWF zou dit in Nederland ook zo moeten zijn.

Lees ook:Kinderen vragen supermarkten te stoppen met verkoop sigaretten
Lees ook:Een derde kinderoogjes nog nooit gemeten
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? Kind grotere kans op strafblad!
Lees ook:Onze kinderen bewegen te weinig, drinken teveel en roken
Lees ook:Kinderen hebben recht op een rookvrije jeugd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>