Bekeuring voor zwangere vrouwen die roken

Vrouwen in Oekraïne kunnen in de toekomst een boete van ruim 8 euro krijgen als zij roken of alcohol drinken tijdens hun zwangerschap, meldt De Telegraaf. En dat is een fors bedrag aangezien de meeste Oekraïners nog geen 200 euro per maand verdienen. Het parlement buigt zich binnenkort over een wetsvoorstel om de boete mogelijk te maken. Ik vind het een prima voorstel. En dat het misschien discriminerend is en dat iedereen zou moeten stoppen is waar, maar iemand moet zorgen voor het ongeboren kind! Roken doe je gewoon niet tijdens je zwangerschap! Net als drinken.Volgens parlementariërs is de wet nodig ,,omdat de Oekraïense bevolking haar gezondheid en intellectuelen verliest door overmatig alcohol- en tabaksmisbruik”. Toekomstige moeders die roken of drinken zouden mede verantwoordelijk zijn voor de ,,biologische achteruitgang van de bevolking”. Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt ook dat roken de vruchtbaarheid van vrouwen in gevaar brengt. Mensenrechtenactivisten vinden het wetsvoorstel dus discriminerend. Volgens hen moet de overheid roken ontmoedigen voor iedereen, niet alleen voor zwangere vrouwen.

Wat vinden jullie hier van?

Lees ook:Van drinken tijdens je zwangerschap krijg je ettertjes
Lees ook:Moedermelk testen op sporen alcohol
Lees ook:Hoe meer jij drinkt tijdens je zwangerschap…
Lees ook:Aardig wat vroeggeboortes (-28 weken) per jaar door roken
Lees ook:Drinken tijdens je zwangerschap kan ECHT niet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>