BEste leeftijd om aan kindjes te beginnen? 26!

Vandaag is mijn oudste twaalf jaar geworden. Ik was 23 toen ik hem kreeg. HEEL jong, vond ik zelf. Maar dat valt best mee, als ik het Brits onderzoek moet geloven. De huidige moderne vrouw moet er namelijk vroeg bij zijn. ‘Rond de 30’ wordt niet langer gezien als de perfecte leeftijd om aan kinderen te beginnen. De ondervraagden vonden 26 jaar  de perfecte leeftijd om aan kinderen te beginnen. Voorwaarden zijn wel dat het koppel getrouwd is, een huis heeft en een gezamenlijk inkomen van ongeveer 29.000 euro per jaar.De ouders geven als reden voor hun vroege kinderwens aan, dat wie vroeg aan kinderen begint, tijd overhoudt voor verdere gezinsuitbreiding. Ook zouden jonge ouders minder ver afstaan van de leefwereld van hun kind.
Ondanks de wens om op jonge leeftijd aan kinderen te beginnen, zegt 85 procent van de ondervraagden geen supplementen, zoals foliumzuur en vitamine D, te hebben geslikt tijdens de zwangerschap. Slechts de helft van de vrouwen wilde extra moeite doen om zwanger te raken. Zo was maar 1 op de 10 van de ondervraagde vrouwen bereid te stoppen met roken.

Lees ook:Doel Raad voor de Volksgezondheid: meer studentes zwanger
Lees ook:Als opa’s en oma’s oppassen, komen er meer kleinkinderen
Lees ook:Al vanaf jonge leeftijd sporten werkt!
Lees ook:Ouders krijgen pas waardering als de kinderen 22 zijn
Lees ook:Onvruchtbaargheidsgolf ligt op de loer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>