Slecht geheugen als je zwanger bent? ONZIN!

Er wordt wel eens gezegd dat vrouwen tijdens hun zwangerschap niet meer normaal kunnen denken. Australisch onderzoek wijst nu uit dat vrouwen die in verwachting zijn even goed onthouden en denken als niet-zwangere vrouwen. Oeps…daar gaat ons excuus dus om negen maanden lang alles te vergeten wat we maar kunnen vergeten…

Zwangere vrouwen hebben vaak het idee dat hun hersenen minder goed functioneren. Maar dit is niet aan te tonen in cognitieve testen. De onderzoekers van de National University in Canberra volgden acht jaar lang 2500 vrouwen tussen 20 en 24 jaar. Van hen werden er 200 zwanger.

Wanneer ze tijdens hun zwangerschap geheugen- en denktesten aflegden, scoorden ze daar niet slechter op dan voor of na hun zwangerschap. Er is dus ook geen aanwijzing dat het moederschap de cognitieve capaciteiten zou verslechteren. De onderzoekers denken dat de vrouwen bij elke normale vergissing hun zwangerschap de schuld geven. 

Lees ook:Lijnen voor de zwangerschap maakt uiteindelijk dikker…
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? Reken maar op een chagrijnige baby!
Lees ook:Frisdrank verkleint de kans op een zwangerschap
Lees ook:Hoe meer jij drinkt tijdens je zwangerschap…
Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Slecht geheugen als je zwanger bent? ONZIN!

 1. Denise

  Ik heb er nog steeds last van hoor. Maar denk gewoon dat het door minder slaap komt. Of veel op je kindje/zwangerschap gericht zijn waardoor de rest een beetje ‘langs je heen’ gaat misschien. ;-)

    /   Reply  / 
 2. Paola

  Ik vraag me af wat ze precies verstaan onder de cognotieve capaciteiten..
  Want op school gaat alles nog prima, maar thuis daarentegen ben ik een ramp en vergeet ik op mijn kortetermijn geheud vanalles

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>