Echt waar; ook baby’s worden gefotoshopt

Weinig huidjes zo zacht en egaal als die van een verse baby… Maar voor de bladen is het nooit glad en egaal genoeg. Daarom worden baby’s die model staan voor tijdschriften geregeld behandeld met Photoshop om hen meer perfect te laten lijken. Met name ogen, huid en vetplooitjes van de baby’s zouden met de computer geëgaliseerd of opgeleukt worden. Hoe ziek is dat???
De incidenten zouden aan het licht gekomen zijn dankzij de BBC documentaire My Supermodel Baby. Hierin legt de casting director uit hoe de vijf maanden oude Hadley gephotoshopt wordt voor het tijdschrift Practical Parenting and Pregnancy. “We maken de ogen lichter en de huid egaler”, legt hij uit. “Bubbeltjes en plooien op zijn armpjes maken we gladder, we willen dat hij er zo natuurlijk mogelijk uitziet.” Ook verschillende andere media gaven volgens de krant toe te sleutelen aan babyfoto’s, wat op de nodige kritieken stuit. Jo Swinson, een Britse politica die tegen gebruik van Photoshop is, zegt: “Het idee alleen al dat baby’s er perfecter uit moeten zien dan ze doen, dat ze geen plooitje in hun huid mogen hebben, toont de obsessie aan voor een bepaald ideaal. Ik vraag me af waar dit ophoudt.”

Lees ook:Bumba bad- en verzorgingslijn: té lekker en leuk voor je kleintje!
Lees ook:Multilind Baby Care introduceert nieuwe producten
Lees ook:Met baddoeken van Cuddledry wil ieder kind wel in bad!
Lees ook:De baby die Harry Potter speelde kreeg 45 euro!
Lees ook:Bescherm de oogjes van je baby tegen de zon!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>