Bescherm de oogjes van je baby tegen de zon!

Het is misschien een kolderiek gezicht, maar je kunt je baby toch echt het beste maar wel een zonnebril op doen. Net zoals je ze insmeert met zonnebrandcrème, moeten hun oogjes ook beschermd worden, zo laat het Oogfonds wetem. De organisatie begint daarom een campagne om ouders ervan bewust te maken dat UV-straling niet alleen voor de huid, maar ook voor de ogen schadelijk kan zijn. Het fonds raadt ouders aan om hun kleintjes, ook baby’s, een zonnebril te laten dragen als ze in de zomer buiten komen.”Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen geven. Kinderogen zijn extra kwetsbaar”, meldt het Oogfonds dinsdag. Door te veel en te lange blootstelling aan UV-straling kan het hoornvlies beschadigd raken en wordt het risico op oogziektes groter. ”Op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed of slecht zien.” Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger de UV-straling. Niet alleen op het strand, maar ook in de bergen en de sneeuw is het belangrijk om de kinderoogjes te beschermen.

Lees ook:Juist kinderogen beschermen tegen Uv-straling
Lees ook:Slechts 4.7 % van de Nederlandse kinderen heeft zonnebril
Lees ook:Ook peuters moeten zonnebril dragen!
Lees ook:My First Shades Eyewear; voor de bescherming van je kinds ogen
Lees ook:Zomerbaby’s hebben grotere kans op bijziendheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>