In tien jaar tijd dubbel aantal kinderen in pleeggezin

Het aantal kinderen dat gebruikmaakt van pleegzorg is in tien jaar tijd verdubbeld. Vorig jaar zaten ruim 22.000 kinderen in een pleeggezin, blijkt uit cijfers van Pleegzorg Nederland. Soms denk ik wel eens; dat zou je toch eigenlijk moeten doen, kinderen die het moeilijk hebben opvangen. Maar dan zie ik weer zoveel haken en ogen… Je moet daarvoor in de wieg zijn gelegd, denk ik. Ik zou het zo moeilijk vinden weer afscheid te moeten nemen en te weten dat zo’n kindje een moeilijk leven tegemoet gaat. De afgelopen jaren zijn er wel veel pleeggezinnen bij gekomen, maar er is nog altijd een wachtlijst. Vorig jaar stonden 954 kinderen langer dan negen weken op de lijst voor plaatsing bij pleegouders.

De campagne ‘Pleegouders zijn bijzonder nodig’ van SIRE leverde afgelopen jaar ruim 3000 nieuwe pleegouders op. Wel is het moeilijk gezinnen te vinden voor kinderen met ernstige problemen. Hulde voor mensen die het doen!!!

Lees ook:Ruim 5000 belangstellenden voor pleegouderschap in eerste maand wervingscampagne
Lees ook:Zou jij pleegouder willen worden?
Lees ook:Tekort aan pleegouders noopt tot onorthodoxe zoekmethoden
Lees ook:Eisen aan pleegouders versoepeld
Lees ook:Helaas, helaas; geen extra kinderbijslag…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>