Ruim 5000 belangstellenden voor pleegouderschap in eerste maand wervingscampagne

De eerste maand van de wervingscampagne ’Supergewone Mensen Gezocht’ van Pleegzorg Nederland heeft al meer dan 5000 belangstellenden opgeleverd. Els Rienstra, bestuurder van Pleegzorg Nederland: ’Dat is – om met de campagne te spreken – gewoon super. Het betekent hopelijk dat we straks veel meer mogelijkheden hebben om voor elk kind dat tijdelijk niet thuis kan wonen een passend pleeggezin te vinden.’ De ruim 5000 mensen die zich hebben gemeld, ontvangen informatie over pleegzorg en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst bij een pleegzorg-organisatie in de buurt. Voor alle mensen die vervolgens besluiten om pleegouder te worden – en waarvan de organisatie voor pleegzorg inschat dat ze daarvoor ook geschikt zijn – volgt een uitgebreid trainingsprogramma ter voorbereiding op een plaatsing.

Supergewone Mensen Gezocht
In het komende jaar zijn zeker 3500 nieuwe pleegouders nodig om de forse groei in vraag naar pleegzorg op te vangen. Daarom startte Pleegzorg Nederland eind september de wervingscampagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’. Rienstra: ‘Veel mensen denken dat ze niet geschikt zijn als pleegouder, omdat ze bijvoorbeeld een drukke baan hebben, homoseksueel zijn, alleenstaand zijn, te veel of te weinig verdienen. Maar dat is onzin. Pleegouders hoeven ook geen superhelden te zijn; het zijn juist hele gewone mensen. Die door heel gewoon te doen, iets supers kunnen betekenen voor een pleegkind.’

Over Pleegzorg Nederland
Pleegzorg Nederland zet zich in voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen en is een onderdeel van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland. De campagne is ontwikkeld door campagnebureau Johnny Wonder en wordt financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Stichting Kinderpostzegels en een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Meer informatie over pleegzorg en de campagne Supergewone Mensen Gezocht is te vinden op www.supergewonemensengezocht.nl

Lees ook:Tekort aan pleegouders noopt tot onorthodoxe zoekmethoden
Lees ook:Eisen aan pleegouders versoepeld
Lees ook:In tien jaar tijd dubbel aantal kinderen in pleeggezin
Lees ook:Zou jij pleegouder willen worden?
Lees ook:Helaas, helaas; geen extra kinderbijslag…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>