Eisen aan pleegouders versoepeld

Niet alleen standaardgezinnen, ook gezinnen met twee vaders of twee moeders kunnen pleegouder zijn. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) is op zoek naar meer pleegouders. „Voor de 25.000 kinderen die korter of langer niet bij hun eigen ouders kunnen wonen is dat het beste alternatief”, vindt ze. Terecht, dat dat  nu eindelijk kan. Zo lang er maar liefde en aandacht voor het kind is!Via de campagne Ontdek de pleegouder in jezelf samen met Pleegzorg Nederland vraagt de bewindsvrouw aandacht voor pleegzorg. Ook in 2011 wordt nog vaak gedacht dat alleenstaanden of 55-plussers geen pleegouder kunnen zijn. Misverstanden, meent Veldhuijzen van Zanten, die stelt dat iedereen van 21 jaar en ouder zich kan aanmelden. „Door een klein stukje van jezelf te geven, kun je een kind enorm helpen. Met betrokkenheid en geborgenheid laat je een kind voelen dat hij of zij ertoe doet in onze samenleving.”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Ruim 5000 belangstellenden voor pleegouderschap in eerste maand wervingscampagne
Lees ook:Nederland heeft een kinderombudsman!
Lees ook:Tekort aan pleegouders noopt tot onorthodoxe zoekmethoden
Lees ook:Vanaf 14 jaar krijgen kinderen ‘pubergesprek’ met arts
Lees ook:Deze week is het week van de opvoeding!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eisen aan pleegouders versoepeld

 1. marielle schmitz

  de eisen aan pleegouders zijn NIET versoepeld! de campagne wil alleen duidelijk maken dat niet alleen ‘een man en een vrouw’ samen voor pleegouderschap in aanmerking komen. Dat is overigens niet veranderd, alleen wordt daar in de nieuwe campagne meer nadruk op gelegd.
  m.a.w.: de kop van het stukje dekt de lading niet!

  met vriendelijke groet
  marielle schmitz
  beleidsmedewerker Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>